Hinnasto

Hinnasto määräytyy kunnaneläinlääkäritaksan perusteella. Se on kaikille kunnaneläinlääkäreille yhteinen sitova ohjenuora hintojen muodostamiseen.

Käynnin hinta koostuu käyntimaksusta, toimenpidemaksuista, tarvikekuluista, laboratoriomaksuista, tarvittavista lääkkeistä ja rehuista sekä koti- ja tilakäynneillä kilometrikorvauksesta. Päivystysaikana käyntimaksut ja ja toimenpidemaksut korotetaan kunnaneläinlääkäritaksan mukaisesti klo 16-22 50% ja 22-8 100 %.

Käyntimaksu virka-aikana vastaanotolla on 40,75 e. Koti- ja tilakäynneillä käyntimaksu nousee kuljetun matkan mukaan. Käyntimaksu peritään jokaiselta potilaalta.

Toimenpiteen hinta vaihtelee parista kymmenestä noin sataanviiteenkymmeneen euroon. Esimerkiksi perus korva- tai ihotutkimuksessa toimenpiteen osuus on noin 37 e.

Laboratoriomaksut vaihtelevat joistain kympeistä satoihin euroihin. Laboratoriotutkimuksia ei tarvita läheskään jokaiselle potilaalle, mutta usein ne ovat diagnoosin kannalta olennaisia. Tutkimusten tarpeellisuudesta keskustellaan aina omistajan kanssa ennen päätöksentekoa.

Tarvikekulu on peruskäynnillä noin viiden euron luokkaa. Esim. kirurgia tai tarvittavat kaulurit ja suojavarusteet saattavat nostaa tarvikekulun kymmeniin euroihin.

Lääkkeiden hinta vaihtelee suuresti joistakin euroista joihinkin kymmeniin euroihin.

Mainitut esimerkkihinnat sisältävät arvonlisäveron.

Scroll to Top